Geschiedenis

Het ontstaan van Accountantskantoor Wijers & Teurlings B.V.

door  Jan Wijers.  (oprichter)                            

Door het behalen van het praktijkdiploma boekhouden, hoofdzakelijk door zelfstudie in militaire dienst in Nederlands Indië, kon ik bij terugkeer in Nederland in 1948 meteen aan de slag bij Accountantskantoor Baijens in Breda.

Ik heb op kantoor Baijens 22 jaar gewerkt en heb in 1956 mijn SPD (StaatsPraktijkDiploma voor Bedrijfsadministratie) behaald.
Op 1 april 1970 ben ik gestart met Accountantskantoor Wijers.
 
Als medewerkers had ik vier dames waaronder mijn dochter Jannie. Twee kamers in ons woonhuis aan de Liniestraat 103 werden ingericht als kantoor, één boven en één beneden. Het archief met alle overgenomen dossiers was in de garage.

Op 1 januari 1973 trad de heer Teurlings als mede vennoot toe en de naam van ons kantoor werd toen Accountantskantoor Wijers en Teurlings. De heer Teurlings kende ik al vele jaren als collega bij Accountantskantoor Baijens. Tegelijkertijd werd het woonhuis aan de Liniestraat 105 aangekocht en uitgebouwd. Sindsdien is het kantoor hierin gevestigd.

In September 1981 werd het:
Accountantskantoor Wijers en Teurlings B.V.

Op 16 maart 1976 werd ik, in verband met de nieuwe wet op de Accountants-Administratieconculenten (AA) als Accountant AA ingeschreven.

In 1986 werd ik 65 jaar. Conform mijn belofte heb ik toen mijn aandelen overgedragen aan Ton Martens die al vele jaren  bij ons in dienst was. Hij was intussen ook als AA ingeschreven.

Ook voor Gerard Teurlings, geboren in 1935, kwam het moment van afscheid rond het jaar 2000. Hij heeft zijn aandelen toen overgedragen aan Jeroen van der Put. Jeroen is na een snel doorlopen studie ook ingeschreven als AA.

Ze heeft wel nooit op de ‘loonlijst’ gestaan maar degene die ik hier toch ook wil noemen is mijn vrouw. Ze heeft vanaf het begin de koffie verzorgd en de vakstudie bijgewerkt en eveneens vele jaren een kopje soep tussen de middag voor alle medewerkers gemaakt.

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 85 jaar en mijn vrouw is 84. We hebben allebei gelukkig nog een goede gezondheid.
We voelen ons bevoorrecht.

Breda, juli 2007
Site design by BUGBYTE